top of page

Helgeturer

1.

Påmelding blir sendt ut søndag eller mandag uken før tur. Meld deg opp på mailinglisten for å holde deg oppdatert

2.

Les turbeskrivelsen og se om dette er noe for deg - meld deg på. Gi beskjed om du trenger å låne utstyr

3.

Du får beskjed hvis du får plass på turen. Obligatorisk oppmøte på ferdaråd onsdag før avreise

4.

TUR! Kos dere

5.

Møt dine nye bekjentskaper på privattur eller ta en øl i lag 

Hvert semester slipper vi et nytt turprogram som arrangeres utelukkende gjennom frivillig innsats fra våre turledere. Man må være medlem for å kunne delta på helgeturene. Dette kan du ordne her. Vi setter alle kluter til for at tilbudet skal oppfattes variert og møte de fleste friluftsinteresser!

Turprogrammet vårt finner du her, samt at vi også vil lage eventer gjennom Facebook-siden vår.

 

Påmelding blir først tilgjengelig helgen før avreise, og påmeldingsskjema vil bli sendt ut gjennom vår mailingliste. Det er derfor viktig at du melder deg opp til denne for å holde deg oppdatert.

BSI Friluft er basert på frivillighet, der våre turledere enkelt og greit er studenter av kjøtt og blod som synes det er hyggelig å ha med folk på tur. I så måte må vi presisere at våre turledere må ses på mennesker som prøver å koordinere en fellestur. Det er derfor utrolig viktig at en selv vurderer sine egne ferdigheter opp mot turen som er planlagt. For å hjelpe til med dette vil vi ha fyldige turbeskrivelser, gi turene en anslagsvis gradering samt holde et ferdaråd onsdagen før avreise. Det er heller ingenting i veien for å spørre turleder direkte om hva en tenker om turen.

Dersom du har spørsmål til turene våre, send en epost til tur@bsifriluft.no

*Orientering rundt arrangementer*
BSI Friluft er en frivillig organisasjon hvor verken styret eller turledere har økonomisk gevinst av arbeidet. Turleders oppgave er å koordinere og gjennomføre arrangementet etter beste evne. Ikke alle turledere og andre som bidrar i gruppa har noen formell kompetanse innenfor området, og må ikke bli sett på som guider. Deltakerne plikter selv og avgjøre om de har de nødvendige forutsetninger for å delta på arrangementer. Alle deltakere på BSI Frilufts arrangementer deltar på eget ansvar og risiko, og samtykker i dette ved å delta. Det vil si at verken turleder eller BSI Friluft har juridisk ansvar om det skulle skje en ulykke, dersom turleder ikke har opptrådt særdeles uaktsomt. Det anbefales å ha reiseforsikring.

Gradering

Ekstra lett

Turen krever ingen forkunnskaper og ikke spesielt utstyr. Vi forutsetter heller ingen særlige krav til form utover at en bør like å være utendørs.

Eksempel: Dagstur på byfjellene eller andre turer med korte distanser der en følger sti.

Lett

Turer som gjerne innebærer overnatting, men der dagsetappene ikke overskrider 15 km.

Du må være i god nok form til å kunne bære ditt utstyr i egen ryggsekk. Erfaring med å ha gått på turer i fjellet anbefales.

Kan også brukes om dagsturer som innebærer mer strev enn det gå eksempelvis Vidden.

Eksempel: Turer langs stier som kan inkludere "hytte-til-hytte"-overnatting, eller teltturer der dagsetappene ikke er for lange.

Moderat

Turer som innebærer dagsetapper over 15 kilometer. Disse er for deg som er i god form og har erfaring med vandring i fjellet.

Kan inkludere vandring både i og utenfor sti.

For dagsturer vil dette være en gradering for turer der man har mange høydemeter å bestige for å nå toppen.

Eksempel: Lengre hytte-til-hytteturer og tunge dagstoppturer.

Krevende

Disse turene vil inkludere lange dagsetapper og kan oppleves som fysisk krevende også av erfarne fjellfolk.

Du må ha solid erfaring med å være i fjellet og kjenne dine egne begrensinger for å vurdere en slik tur. Les turbeskrivelsen nøye.

Eksempel: Tinderangling, bre- og skivandring, turer der en kan forvente seg særlig utfordrende forhold.

bottom of page